Balanceren

Heeft u last van een trillend stuur of dashbord bij hoge snelheden ? Een teken dat uw wielen misschien slecht uitgebalanceerd zijn.

Bij het uitbalanceren van de wielen, worden de velg en de band in balans gebracht. Dit proces zal ervoor zorgen dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn wat het rijcomfort zal verbeteren. Bovendien zal het wegcontact van uw wagen toenemen waardoor u bijkomende slijtage zal vermijden. Bij het monteren van nieuwe band op een velg is dit noodzakelijk.

Indien u last heeft van een trillend stuur bij hoge snelheden zal dit probleem vaak te wijten zijn aan een onbalans. Naargelang de grootte van de onbalans zullen de klachten varieren tussen licht trillen tot hard schudden van het stuur. Daarnaast is het uitbalanceren van de wielen altijd noodzakelijk bij elke montage van banden op een velg, ongeacht of het nieuwe banden dan wel occasiebanden betreft.

Het uitbalanceren van de wielen gebeurt met een uiterst professioneel apparaat waarbij het wiel op toeren wordt gebracht. Tijdens dit proces kan het apparaat detecteren waar exact zich de onbalans bevindt. Door middel van kleine loodjes op de velg te kleven of te slaan, is de monteur in staat om de onbalans te corrigeren waardoor het wiel bij elk toerental in balans blijft. De naaf van de wagen waarop het wiel is bevestigd, is uitvoerig in de fabriek getest en in balans gebracht. Bijgevolg is het voldoende de wielen afzonderlijk uit te balanceren.

Voor old-timers ligt dit weliswaar anders. Indien u een resonante trilling tijdens het rijden ondervindt, is het bijgevolg wenselijk de wielen op de wagen te laten uitbalanceren.

Uw wielen laten uitbalanceren? U kan hiervoor terecht bij enkele van onze gespecialiseerde monteurs.

Tips & Tricks

Continental zoekt paardentemmers

Continental zoekt paardentemmers

De nieuwe campagne van Continental moet de consument het tastbaar bewijs leveren van de capaciteiten van dit unieke type Continental Ultra High Performance-banden.

Lees meer

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Onze merken:

Bereik ons

 053/83.51.66
 053/83.89.78
aalst@bestdrive.be
 Dennenlaan 3,
9320 Erembodegem
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps